Do kremu:
Na ciasto:
1. Do garnka wbij jajka i dodaj cukier. Ubijaj z mąką kukurydzianą. Dodaj mleko i gotuj na średnim ogniu, aż uzyskasz gęstą śmietankę.
2. Gotową śmietankę wlej do miski, folią spożywczą przykryj i odstaw do ostygnięcia. Do garnka wlej mleko i wodę, dodaj sól i masło i gotuj do roztopienia się masła. Gdy będzie roztopione już masło dodaj mąkę. Gotuj i mieszaj około 1-2 minut. Odłóż ciasto, żeby trochę ostygło i wbijaj po kolei jajka.
3. Dwie blaszki o średnicy 20 cm wyłóż papierem i wylej po połowie ciasta. Piecz w 200 stopniach przez 10-15 minut. Miękkie masło wraz z cukrem waniliowym mieszaj i powoli dodawaj cały czas mieszając schłodzoną śmietankę.
4. Teraz połączymy deser w całość. Jeden krążek ciasta połóż do foremki, połóż na niego krem i przykryj kolejnym krążkiem. Przechowuj w lodówce co najmniej przez 3 godziny. Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem i podawaj. Smacznego!