Świetnie do tego pasuje zjedzenie ciasta owsianego z dodatkiem jabłka. Na przygotowanie ciasta nie potrzeba dużo czasu, a smak jest niesamowity. Najlepsze jest, że nie zawiera dużo kalorii. Sam oceń ile cukru potrzebujesz.
1. Do miski wrzuć miękkie masło, dodaj szczyptę soli i cukier dokładnie ubij. Podczas ubijania dodawaj stopniowo jajka. Ubijaj do momentu gładkiej konsystencji. Dodaj płatki owsiane, cynamon, proszek do pieczenia i przesianą mąkę.
2. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą. Jabłka pokrój w kostkę. Pokrop sokiem z cytryny ( nie będą zmieniać koloru). Dodaj do miski.
3. Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce i dodaj do pozostałych składników. Wszystko wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 180 stopni z funkcją góra- dół.
4. Blachę o średnicy 26 cm posmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Piecz przez 45-50 minut. Życzę smacznego!