Do garnka daj miód, masło, jajka i szczyptę soli. Umieść go w kąpieli wodnej i mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki zostaną połączone. Kolejno dorzuć sodę oczyszczoną i wymieszaj. Całość zacznie się pienić, więc należy wsypać mąkę i ponownie pomieszać. Garnek zdejmij z kuchenki i ostudź.
Następnie dodaj resztę mąki pszennej i zagnieć ciasto. Połóż je na desce i podziel na 8 równych części. Każdy z kawałków dokładnie rozwałkuj na płaski placek. Na suchej, rozgrzanej patelni umieść placki i smaż przez 1-2 minut na delikatnym ogniu z dwóch stron.
Kolejno przyrządź krem. Śmietanę wymieszaj z mlekiem skondensowanym. Tak przygotowany krem układaj na przemian na uprzednio usmażonych plackach. Ostatnią z warstw będzie śmietanka. Deser należy umieścić w lodówce na kilka godzin. Następnie można udekorować go ulubionymi owocami lub polewą czekoladową.