Nie ma lepszego deseru od tego, który przygotujesz sama, ze sprawdzonych i łatwo dostępnych składników oraz takiego, który zachwyci wszystkich Twoich bliskich i rodzinę bez wyjątków. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Na blaszkę wyłożoną folią spożywczą o wymiarach 20×30 cm. poukładaj herbatniki, namoczone wcześniej w 80 ml mleka. Uważaj, aby herbatniki nie było za bardzo nasiąknięte, aby nie rozpadały się podczas układania.
2. W wysokiej misce, wymieszaj zmielony twaróg z cukrem, a następnie dodaj śmietankę, budyń wymieszany z mlekiem i z pomocą miksera dokładnie wymieszaj.
3. Połowę przygotowanego nadzienia serowego, wyłóż równomiernie na herbatniki i wygładź powierzchnię.
4. Następnie, poukładaj kolejną warstwę namoczonych w mleku herbatników, kolejną warstwę masy serowej i ostatnią warstwę z herbatników.
5. Czas na przygotowanie polewy: Rozpuść w kąpieli wodnej dwa rodzaje czekolady i wymieszaj ze śmietanką. Przygotowaną polewą, polej całe ciasto z wierzchu. Kiedy ostygnie, wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe!