To niezwykłe i orzeźwiające połączenie kruchego ciasta z wiśniowym nadzieniem.

Kruche ciasto z wiśniami będzie rewelacyjnym dodatkiem do filiżanki popołudniowej herbatki z bliskimi!
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. Zacznij od przygotowania ciasta kruchego. Utrzyj masło z mąką i proszkiem do pieczenia.
2. Teraz ubij 2 jajka z 60 g cukru. Następnie połącz z utartym masłem i mąką, szybko zagnieć ciasto. Ciasto ugniataj tylko do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 1 godzinę.
3. Następnie przygotuj nadzienie. W misce dokładnie wymieszaj 100 g cukru, skrobię i wanilinę. Potem dodaj 2 jajka i śmietanę i wszystko dobrze wymieszaj.
4. Odsącz wiśnie i w razie potrzeby posyp 1 łyżką cukru. Wyłóż ciasto do formy, tworząc brzegi. Na wierzchu ułóż wiśnie i zalej mieszanką z kwaśnej śmietany i jajek, pozostawiając 0,5–1 cm od krawędzi boków. (ciasto podczas pieczenia urośnie). Piecz przez 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C. Kiedy ciasto się zarumieni, jest gotowe.
5. Pozostaw gotowe ciasto do wystygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.
