
Moje pociechy ją uwielbiają, więc często gości na moim stole. W kilka minut, zaskocz rodzinkę smacznym posiłkiem i pamiętaj, że zawsze możesz dodać coś od siebie…
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. Pokrój drobno kapustę i posól ją.
2. Dodaj do niej roztopione masło i olej, całość wymieszaj.

3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
4. Równomiernie, na całej powierzchni rozłóż pokrojoną kapustę.

5. Teraz, wymieszaj majonez ze śmietaną, dodaj proszek do pieczenia, sól i jajka. Wymieszaj dokładnie na jednolitą, gładką masę. Zamiast kwaśnej śmietany i majonezu możesz użyć 100 ml kefiru.

6. Następnie dodaj przesianą mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozłóż ciasto równomiernie na wierzchu kapusty.

7. Piecz kapustę pod pierzynką w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut. Podawaj na gorąco. Smacznego!
