
Delikatne i puszyste babeczki z zestawu składników, które zawsze znajdziesz w swojej kuchni, swoją prostotą od razu urzekną Ciebie i Twoich bliskich…
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. Ubij cukier i cukier waniliowy z jajkiem. Cukier musi całkowicie się rozpuścić.


2. Dodaj trochę miękkiego masła i dobrze wymieszaj. Możesz zmiękczyć masło, wkładając je na chwilę do kuchenki mikrofalowej.

3. Kontynuując ubijanie, dodaj śmietanę.
4. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie małymi porcjami dodawaj do masy i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

5. Wypełnij formy ciastem do 2/3 wysokości. Piecz babeczki w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni przez 20–25 minut.

6. Sprawdzaj gotowość babeczek wykałaczką lub drewnianym patyczkiem. Jeśli jest sucha – babeczki są gotowe. Smacznego!

Teraz dostępne są w sprzedaży silikonowe formy, lub papierowe-specjalne foremki do babeczek. Nie wymagają one smarowania tłuszczem. Wystarczy wlać ciasto i upiec!
Proste i szybkie w wykonaniu babeczki, według tego przepisu są słodkie i niewiarygodnie smaczne. Jednak kiedy zapragniesz czegoś więcej – nic straconego! Zawsze możesz dodać rodzynki, suszone morele, orzechy lub owoce.