Twarogowe Ciasteczka z Cukrem – Kiedy babcia nam je piekła, znikały równie magicznie, jak się pojawiały.
16 442
Bardzo lubię desery na bazie twarogu. Twarogowe ciasteczka z cukrem często piekła moja babcia, kiedy ja i moja siostra przyjeżdżałyśmy w odwiedziny.
Miękkie ciasteczka twarogowe z cukrem, pachniały magicznie i znikały z talerza równie magicznie i szybko. Świetnie smakują z aromatyczną herbatą, kawą, kakao i mlekiem. Moje dzieci również je pokochały. Do dzieła!
SKŁADNIKI
150 g mąki
200 g twarogu
1 jajko
2 łyżki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka mleka
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE
1. W misce wymieszaj twaróg z jajkami, cukrem, solą, oliwą z oliwek i mlekiem.
2. Potem ubij wszystko mikserem na gładką masę.
3. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
4. Zagnieć ciasto.
5. Wyłóż ciasto na blat roboczy i podziel na 14 części.
6. Każdą część zroluj na pasek o długości około 16 centymetrów.
7. Zawiń do środka z obu stron w ślimaczka.
8. Zawinięte ciasto, obtocz w cukrze.
9. Poukładaj ciasteczka na blaszce, pokrytej papierem do pieczenia.
10. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, na złoty kolor.
11. Twarogowe ciasteczka są gotowe. Smacznego!
Musisz przyznać, że ten przepis jest niezwykle prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Szybko i z łatwością zaserwujesz pociechom pyszny i zdrowy deser na każdy dzień.